През последните години работодателите разбраха, че това поколение е доста

...
 През последните години работодателите разбраха, че това поколение е доста
Коментари Харесай

Къде търсят на работа над 55-годишни?

 

" През последните години работодателите схванаха, че това потомство е много по-лоялно, по-трудно си сменя работодателя. Много постоянно тези хора са по-отговорни към поставените им задания и в този смисъл те са желани фрагменти за най-различни позиции. Особено, когато приказваме за управителни позиции, тъй като тук дългогодишният опит е нещо, което е ценено, само че и освен за такива ". Това съобщи Мария Стоева, която е управител " Продажби и бизнес развиване " в компанията за асортимент на фрагменти Manpower България по Bulgaria ON AIR.

Тя прибавя, че към 60-70% от фирмите в България са подготвени да вземат на работа хора в тази възрастова категория.

По думите на Стоева хората над 55-годишна възраст имат опция да си намерят работа в разнообразни браншове - от произвеждане и търговия, до банки и финанси.

" Пазарът на труда е по този начин организиран, че опциите са доста и в най-различни сфери на активност. И оттова идва и това, че доста от хората биха могли да сменят работата си, в случай че желаят. В едно произвеждане това, че човек е над 50, 55 години, всекидневно не е проблем. От друга страна в една по-скоро софтуерна компания или колцентър, хората са много по-млади и междинната възраст е доста по-ниска. В тези сфери по-възрастните чиновници по-скоро нямат толкоз доста благоприятни условия ", изяснява тя.

Мария Стоева подчертава върху това, че хората от тази възрастова група са добре признати още в транспортните услуги, както и във всички сфери, свързани с обслужването на клиенти. По-голям избор от позиции за тях има още в образованието и опазването на здравето, където пък липсват млади експерти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР